Homepagina >
 Organisatie >
Programma's >
Nieuws >
Vacatures >
 Evenementen >
Adverteren >
Donateur >
Luisteronderzoek >
Sponsors >
Reacties >
Sport
Politiek
Onderwijs
Kunst en Cultuur
Gemeente Nieuws
 
School 2003-2004 bij H.O.S.-Radio

 

School pakt dit nieuwe seizoen flink uit, maar liefst 20 basisscholen in de gemeente Heerenveen gaan vanaf 25 oktober meewerken aan het programma 'School'. Het programma wordt live uitgezonden op de zaterdagmiddag tussen vier en vijf uur. Op de woensdagmiddag, ook tussen vier en vijf uur, wordt het programma herhaald.
De programma's worden door de groepen 7/8 van de deelnemende scholen zelf gepresenteerd. Ze zijn verantwoordelijk voor de muziek en de onderwerpen en mogen het naar eigen inzicht indelen. Techniek en begeleiding wordt verzorgd door medewerkers van H.O.S.-Radio.
Het complete rooster staat hieronder vermeld, wijzigingen voorbehouden. Van iedere uitzending komt op deze pagina natuurlijk ook een compleet verslag met foto's te staan. Belangstellenden voor deze uitzendingen zijn altijd van harte welkom. Voor informatie over dit programma kunt U contact opnemen met Willem van der Tempel (0620736142). Wij wensen alle scholen heel veel plezier met hun uitzending en de voorbereiding daarvan. 24 januari is voorlopig de laatste uitzending van 'School'.

We moeten het pand aan de dracht 140 verlaten en hebben tot op dit moment nog geen nieuwe ruimte. Zodra we weer een goede lokatie hebben, gaan we door met 'School' en hopen dan dat alle scholen hun uitzending, eventueel op een andere datum, alsnog kunnen doen. We hopen met z'n allen op een snelle doorstart van H.O.S.-Radio.

Programmamakers

Miranda vd Tempel

Presentatie

Wendy Pol

Presentatie
Willem vd Tempel

Allround medewerker,
Penning-meester
 

Programmering 'School' bij HOS-Radio 2003-2004

25-10-2003 Miranda - Wendy: opening
01-11-2003 Tjongerschool (1e uitz.) Mildam
08-11-2003 Albertine Agnesschool Oranjewoud
15-11-2003 OBS de Bontebok (1e uitz.) Bontebok
22-11-2003 Meester S. Wijbrandischool Oudehorne
29-11-2003 CBS de Burcht Heerenveen
06-12-2003 H.O.S. TOP-80 van de jaren80
13-12-2003 Sevenaer school Nieuwehorne
27-12-2003 kerstspecial

10-01-2004 Ekke de Haanschool Heerenveen
17-01-2004 Tjongerschool (2e uitz.) Mildam
24-01-2004 Op 'e Grins Hoornsterzwaag

31-01-2004 Vanaf deze datum is het programma School komen te vervallen


De (voorlopig) laatste uitzending van 'School' op 24 januari was met groep 7/8 van 'Op 'e Grins' uit Hoornsterzwaag. Met z'n elven (en drie moeders) was het gezellig druk op de bovenverdieping aan de dracht 140. Dit zijn de namen van de kids:tim, aris, gerben, ayla, marit, maxime, haico, piet, hinde, andrea en ilse. De langste playlist van muziek was vandaag te beluisteren, maar liefst 16 nummers van dance tot het nederlandse lied. Al die nummers werden met leuke tekstjes aangekondigd en afgewisseld met moppen en roddels. De story of 'School' wat alle scholen met elkaar zo leuk hebben gemaakt gaat hier vroegtijdig eindigen. Het is jammer maar waar, na deze 10e uitzending in het schoolseizoen 2003/2004 moeten we noodgedwongen stoppen. Daarmee moeten we een zeer succesvol programma in de 'ijskast' zetten en de resterende 20 uitzendingen die we nog t/m 10 juli zouden doen laten vervallen. Spijtig voor de H.O.S.-Radio maar nog spijtiger voor de scholen die nog zouden komen. Maar als we weer nieuwe huisvesting vinden en een doorstart kunnen maken dan zal 'School' zeker weer in de programmering terugkomen.

Dit was de playlist:
01. Gareth gates - Spirit in the sky
02. Big brovaz - Nu flo
03. Dewi - Left of center
04. Peter koelewijn - Kom van dat dak af
05. Chipz - Chipz in black
06. Cooldown caf?? ft. gerard joling - The lion sleeps tonight
07. DJ Tiesto - Traffic
08. Frans bauer - Heb je even voor mij
09. Kim-lian - Teenage superstar
10. Nena & Kim wilde - Anyplace, Anywhere, Anytime
11. Boudewijn de groot - Land van maas en waal
12. Chipz - Cowboy

13. K3 - Oya l??l??
14. Shakira - Objection tango
15. Bloem - Even aan m'n moeder vragen
16. Marieke - Just be happy

Klik hier voor de foto's >>

Terug van weggeweest was De Tjongerschool uit Mildam op 17 januari in de studio voor een uitzending van 'school'. Dit keer niet met groep 8 (die waren er 1 november 2003), maar met groep 7. Ze waren maar liefst met z'n tienen en dit zijn hun namen; mathijs, michiel, ineke, cathy, rutger, lieke, remco, rianne, irma, mark en ook juf saskia was weer van de partij. Wist u datjes, nieuwtjes, wensen voor 2004 (van leerlingen van alle groepen), raadsels, het tjongersportjournaal en moppen, ja dat alles kon je volop horen. En dat was nog niet alles in het volle draaiboek wat ze allemaal bij zich hadden. Er was een sport top5 van de Tjongerschool met op 1 voetbal en de muziek top5 met op 1 frans bauer. Juf greet van groep 4 was telefonisch in de uitzending voor een interview. Het uur ging de kids veel te snel voorbij en ze gingen eruit met 'Op é grins' uit.
Dit was de playlist:
01. K3 - Blub ik ben een vis
02. Marco en sita - Lopen op het water
03. Dewi - Left of center
04. Direct - Rollercoaster
05. Normaal - Oerend hard (nr.5)
06. Nena & Kim wilde - Anyplace Anywhere Anytime (nr.4)
07. K3 - Avec moi (nr.3)
08. Chipz - Cowboy (nr.2)
09. Frans bauer - Heb je even voor mij (nr.1)
10. Jamai - Step right up
11. Bob de bouwer
12. Do - Heaven
Klik hier voor de foto's >>

Groep 8 van de 'Ekke de Haanschool', had er op 10 januari reuze zin en dat leverde weer een hele leuke 'school-uitzending' op. Peter was de vaste DJ die alle platen professioneel aankondigde. De andere 14 kids vermaakten de luisteraars met het 'Ekke de Haan verhaal', moppen, een top5 computergames, toekomstsplannen van de kids van groep 8, een zelfgeschreven gedicht en live zingen op de radio. Met de technicus willem vd tempel hadden de meiden simone en amber nog een leuk interview. Tussen alle leuke items door was een gevarieerde playlist te horen. Bianca, jasper, peter, tim, kevin, marten, hans, simone, amber, diederick, rutger, wipin, tea, maria, aylin en miranda bedankt voor jullie inzet. Nog twee uitzendingen dan moet 'school' helaas stoppen omdat we het pand aan de dracht 140 moeten verlaten. Heel spijtig voor de scholen die daarna radio zouden gaan maken. We doen ons best om zo snel mogelijk een andere plaats voor een studio te vinden en de 'schoolprogrammering' dan weer te hervatten.
Dit was de playlist:
01. Atomic kitten - Ladies night
02. Beyonce ft. Sean paul - Baby boy
03. Black eyed peas - Shut up
04. Jim - This love is real
05. Pink - Trouble
06. Eigen zang (liedje Hind) live gezongen
07. DJ tiesto - Travic
08. Robbie williams - Sexed up
09. Kevin little - Turn me on
10.
Frans bauer - Heb je even voor mij
11. Underdog project - Summerjam
Klik hier voor de foto's >>

De kerstspecial van 'school' op 27 december was in handen van wendy, tessa, janinke en miranda. Aneta kon er helaas niet bij zijn, ze was ziek en dat net een dag voor haar eerste radio-uitzending. Er was ook jong aanstormend talent, nynke en ciska, die een kijkje achter de schermen kwamen nemen.
Drie weken geen 'school' bij H.O.S.-Radio was de dames iets te veel van het goede, reden om een kerstspecial te maken met een terugblik op de uitzendingen tot nu toe, roddels en de mtv top40 lijst van deze week. Als er platenproducers hebben meegeluisterd is misschien een nieuw talent opkomst, de dames zongen het nummer van Mariah carey live zonder muziek en het klonk niet vals.
Dit was de playlist:
01. Sugababes - Hole in the head
02. Jenny lopez ft. L.L. Cool J - All i have
03. Black eyed peas - Shut up
04. Wham - Last christmas
05. Evanescence - My immortal
06. Mariah carey - All i want for christmas is you
07. Hilary dove - Dreams come true
08. Marco borsato - Afscheid nemen (nr.1 top40)
09. Atomic kitten - If you come to me
10.
Nena ft. kim wilde - Anyplace, anywhere, anytime
11. Girls Aloud - Jump
Klik hier voor de foto's >>

De kinderen van de Sevenaer uit Nieuwehorne waren
13 december
bij H.O.S.-Radio te gast en jullie hebben ze vast niet weggezapt want er was weer genoeg te beleven in het uurtje live radio. Op de Sevenaer zitten in totaal zo'n 120 kinderen en groep 8 was vanmiddag met vier meiden en zeven jongens in de studio.
Tussen de blokjes van twee nummers was er steeds een 'wist u dat' rubriekje en een moppentrommel.
Alle kinderen hadden zelf een plaat uitgezocht en hebben die zelf als ervaren dj's aangekondigd.... knap hoor voor zo'n eerste keer op de radio!
Dit zijn de namen van de makers van het programma..... henk jan, thomas, miranda, janco, kris, sicco, willemijn, jorrit, josé, chalina en kees. Groep 7 van de sevenaer school komt in februari 2004 hun uurtje radio maken.
20 december is er geen 'school' bij H.O.S.-Radio i.v.m. de kerstvakantie. 27 december is er kerstspecial met een terugblik op alle uitzendingen tot nu toe in dit seizoen. Gezellige feestdagen alvast namens alle medewerkers van 'school'.
Dit was de top 12:
12. Lorna - Papi chulo
11. Black eyed peace - Where is the love
10. Gareth gates - Anyone of us
09. Girls aloud - Sound of the under ground
08. Pink - Family portrait
07. Justin thimberlake - Cry me a river
06. Britney spears - I love rock and roll
05. Emimem - Lose yourself
04. Underdog project - Summerjam
03.
Rasmus - In the shadow
02. Jean paul - Breath
01. Out landis - Aicha
Klik hier voor de foto's >>

De kinderen van groep 5 t/m 8 van CBS de Burcht uit Heerenveen waren 29 november een uur lang te horen in het programma 'School'. Helaas kon frouke er niet bij zijn omdat ze ziek was en dat vonden de andere tien kinderen heel erg jammer. Er was veel nieuws te horen over hun leuke school waar nog nu niet zoveel kinderen opzitten. Verder was er een interview met de directeur van de school, een moppentrommel en zelfs live muziek in de studio. Jammer genoeg kunnen we niet alles goed versterken want anders had er zelfs een drumstel en een gitaar in de studio gestaan. Iedereen had ook een eigen plaatje uitgezocht en kondigde die met leuke teksten zelf aan. Sybrand is al hard op weg om een grote DJ te worden en had een eigen gemaakt muziekje op de computer meegenomen. Aan dit programma werkten mee; ilse, sanne, ruben, doatske, myrthe, fokke, marco, vincent, sybrand en robin.
Dit was de playlist:
01. Chipz - Chipz in black
02. Buzz klub - De kangeroe
03. Marco Borsato - Het water
04. De schipper van de Kameleon
05. Buzz klub - Buzz klub lied
06. Five - Let's dance
07. Michael jackson - Billie jean
08. Idols - Here we are
09. Good superstar
10.
DJ Chezie - Music live
11. Jump - Let's party
12. Herman van veen - Adieu cafe
Klik hier voor de foto's >>

Zaterdagmiddag 22 november was de Meester S. Wijbrandi-school uit Oudehorne tussen 4 en 5 uur live op H.O.S.-Radio met het programma 'School'. We weten nu echt alles over die gezellige school, wist je dat er 130 kids op school zitten en dat de kids van groep 8 met de schoolbus naar de studio zijn gereden en dat Udiros staat voor ...... Us doarp is rijk oan sport. Verder waren er nog moppen te horen... lachen, gieren, brullen. Juf baukje werdt verrast met een verjaardagslied, live gezongen op de radio. Muzikaal was het ook helemaal toppie, veel leuke swingende hits en bovendien ook nog een live mini-concert op de dwarsfluit.
Maartje, jasper, saskia, greetje, harm, wianda, lara, hilde, jouwert, feitse, bartjan en wilco de crew van H.O.S.-Radio, maarten, grytsje en willem, hebben genoten van jullie uitzending en de luisteraars zeker ook!
Dit was de playlist:
01. Celine dion - I'm alive
02. Dewi - Beautiful
03. Barthezz - on the move
04. Atlantis - Aisa
05. D'note - Shed my skin
06. Chad kroeger - Hero
07. Anastasia - Why did you lie to me
08. Starsplash - Endless fantasy
09. Scooter - I like it loud
10.
Chipz - Cowboy
11. Nena & kim wilde - Anyplace, anywhere, anytime
12. Dewi - Left of center
Klik hier voor de foto's >>

Zaterdagmiddag 15 november waren de kids van groep 6, 7 en 8 van OBS de Bontebok aan de beurt, eerst naar de sinterklaasintocht in Heerenveen en daarna nog even een uurtje 'School' radio maken bij H.O.S.-Radio. Terug van weggeweest zou je het eigenlijk kunnen noemen want een aantal zijn op 7 juni 2003 ook al op de Heerenveense radio geweest. Grappen en grollen hadden ze zelf ook genoeg meegenomen en dat niet alleen, wat dacht van je van de leuke uittips, de spectaculaire roddels, de gezellige weetjes en de Bontebok top-5. Met de muziek zat het ook wel goed.

Steve, paulina, arianne, marloes, hillo, erik, mathijs, freerk, willeke en ralph bedankt voor jullie heerlijke spontane uitzending en jullie leuke reacties om H.O.S.-Radio in de lucht te houden.
Dit was de playlist:
01. Robbie williams - Feel
02. Amy - Missfit
03. Eminem - My dad's gone crazy
04. Outlanders - Aicha
05. Garrit gates - Spirit in the sky
06. Jamai - Step right up (nr.5 - Top 5)
07. Marieke - Just be happy (nr.4 - Top 5)
08. Dewi - Left of center (nr.3 - Top 5)
09. Jim - Tell her (nr.2 - Top 5)
10.
Avril lavigne - Sk8er boy (nr. 1 - Top 5)
11. Rasmus - In the shadow
12. Chips - Chips in black
13. Juanes - A dios lapido
14. Atomic kitten - The last goodby
Klik hier voor de foto's >>

Wat hadden ze er zin in, zaterdagmiddag 8 november, de jongens en meiden van de Albertine Agnesschool uit Oranjewoud. Wat een jong talent, het zou me niet verbazen er als iemand later doorbreekt op de radio. Het was een lekker uurtje radio met een flitsende intro over die te gekke school want het was wel duidelijk dat iedereen het reuze naar zijn zin heeft daar. Verder was er een nieuwsrubriek, alles over de gezellige feesten op school, een interview met Dewi van Idols, een moppentrommel en heel veel lekkere muziek, wat zijn de idols artiesten toch nog steeds populair! De uitsmijter was het kampioenslied van queen live meegezongen door de kids. De technicus van vandaag, maarten kaspers, mocht er nog twee stevige hits aan vastplakken om het uurtje vol te maken.Bas, jelle, annejet, tom, jelmer, oscar, demi, tim, inez, marije, iris, simone, yeji en esther jullie waren de absolute champions.
De Albertine Agnesschool uit Oranjewoud komt 22 mei 2004 nog een keer naar de studio, dan met nieuw aanstormend talent.

Dit was de playlist:
01. Idols - Story of succes
02. Jim - This love is real
03. Anastacia - Not that kind
04. Act - Around the world
05. Marieke - Just be happy
06. Idols - Here we are
07. Beyoncé - Crazy in love
08. Aqua - Barbie girl
09. Dewi - How come
10.
Westlife - World of our own
11. Ronan keating - We got tonight
12. Queen - We are the champions (live meegezongen!)
13. Nena & Kim wilde - Anyplace, anywhere, anytime
14. Tatu - All the things she said

Klik hier voor de foto's >>

Zaterdagmiddag 1 november was het de beurt aan de Tjongerschool uit Mildam. Met maar liefst 13 kinderen waren ze naar de studio van H.O.S.-Radio gekomen. In de opening kon je al horen dat er van alles ging gebeuren en dat was ook zo. Er was een te gekke moppentrommel, een telefonisch interview met juf saskia, de top 5 van de school en heel veel nieuwtjes.
Natuurlijk ontbrak de muziek niet....... lekker swingend en voor iedere leeftijd wat (zie playlist).
Mathijs, johan, erik, remko, frank, joran, danielle (alle twee), dylan, feike, manouk, fabienne en chantal vonden het erg leuk om jullie in de uitzending te hebben.

Dit was de playlist:
1. The Underdog project - Summer jam
2. Gebroeders Ko - water scooter
3. Jamai - step right up
4. Sean paul - get busy
5. Soepkip - soepkip
6. Dj bobo - chihuahua
7. Ome henk - op de camping

Top 5
5. Bob - Bob de bouwer
4. k3 - de 3 biggetjes
3. Gareth gates - anyone of us
2. Jim - tell her
1. chipz - chipz in black

Klik hier voor de foto's >>

Zaterdagmiddag 25 oktober was de aftrap van het radio programma 'school' bij H.O.S.-Radio. De aftrap werd gedaan door wendy, miranda, tessa en yvette. De dames hadden er na de lange zomerstop heel veel zin in. Tessa en yvette hadden nog geen radio ervaring, maar wel vaker leuke dingen op een bandje opgenomen. Dat bleek uit het hele leuke kwartiertje surinaamse radio dat ze samen maakten. Miranda en wendy hadden een interview met de technicus over de top80 van de jaren80 die H.O.S.-Radio op 6 december zal uitzenden en over het ontstaan van 'school'.
Dit was de playlist:
1. Daddy dj - daddy dj
2. Avril lavigne - losing grip
3. Westlife - bop bop baby
4. Shakira - windows and doors
5. Christina aquilera and lil'kim - can't hold us down
6. Liberty X - feel the rush
7. Mary j blidge - no more drama
8. Britney spears - i'm not a girl not yet a woman
9. Christina aquilera - fighter
Klik hier voor de foto's >>
School is een programma dat helemaal door de scholen zelf ingevuld mag worden. Zowel de onderwerpen als de muziek-keuze. Onder technische begeleiding van medewerkers van H.O.S.-radio, wordt het programma wekelijks live uitgezonden. Wilt u als school ook meedoen, bel dan voor meer informatie met: 0513 628888
of stuur een mailtje naar: info@radio.nl
 
Copyright © 2004 Ipac Webdesign