Categorieën
Geen categorie

Drie redenen waarom Spanje zo\’n goed wijnland is

Nederlanders zijn dol op een glaasje wijn, bij het diner of 's avonds bij de borrel. Het is dus niet gek dat de supermarkten volstaan met tientallen verschillende flessen wijn. Toch is deze keuze voor veel mensen nogal overweldigend. Veel mensen blijven dus altijd maar hangen bij één en dezelfde wijnfles, terwijl het zo leuk kan zijn om verschillende wijnen uit te proberen. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel drie redenen waarom je voor een Spaanse wijn zou moeten kiezen. Zodat je tijdens je volgende bezoek aan een Spaanse winkel ook een lekkere wijn mee kan pakken.

Het klimaat van Spanje

Één van de grootste voordelen aan Spanje is het klimaat. We weten allemaal hoe lekker warm het in Spanje is, en dit is niet alleen fijn voor mensen maar ook voor druiven. Door het aanhoudende warme weer krijgen de druiven de kans om goed en snel te rijpen. Dit zorgt ervoor dat de druiven uit Spanje een heel ander karakter hebben dan de druiven uit bijvoorbeeld Frankrijk, waar het klimaat iets wispelturiger is.

De smaak van Spaanse wijn

Over het algemeen is het de regel dat Spaanse wijnen vol en zwoeler proeven dan wijnen uit veel andere Europese landen. Dit komt onder andere door het warme klimaat, maar ook door de Spaanse cultuur. Ieder land, en iedere wijngaard, heeft zijn eigen manier van onderhouden en het plukken van de druiven. Zo word in Spanje bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van de verdejo-druif. Deze druif zorgt er niet alleen voor dat de wijn voller van smaak is, maar ook sterker in geur is.

Wijngaarden door het hele land

Spanje staat al jaren hoog op de lijst van meeste wijngaarden in het land. Dit betekent niet alleen dat het land veel wijn kan produceren, maar ook dat er voldoende ruimte is om te experimenteren. Bijvoorbeeld met nieuwe druivensoorten en technieken. Dit zorgt ervoor dat Spanje één van de meest innovatieve landen is wanneer het op wijn aankomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *