Categorieën
Bouw

Loods bouwen prijs voor u kunnen betekenen

Er gaan een aantal keuzes vooraf aan het bouwproces van een loods. Jouw eisen en wensen bepalen uiteindelijk de prijs van een loods, dus een eenduidig antwoord op de vraag wat een loods bouwen kost bestaat niet. Om je een idee van het kostenplaatje te geven, kan je de zaken die jij belangrijk vindt alvast op een rijtje zetten. Diverse factoren zijn namelijk van invloed op de kostprijs van een loods. Door jezelf vooraf goed te informeren kun jij beter bepalen wat noodzakelijk is en wat niet. Dit kan je onder aan de streep veel geld schelen.

De prijs van grondstoffen

Veel loodsen worden gemaakt van staal. Een groot deel van de prijs van een loods wordt bepaald van de grondstof die jij wilt gebruiken. De prijs van staal en andere grondstoffen is voortdurend onderhevig aan verandering. Ook de afmeting van de loods speelt een grote rol. Voor een grotere loods zijn uiteraard meer grondstoffen nodig. Bij een grotere loods zijn de prijsschommelingen in de prijs van staal ook eerder merkbaar dan bij een kleine loods. Daarnaast zijn er ook materialen nodig voor bijvoorbeeld de poorten en wandplaten.

Loods bouwen prijs

De fundering

Bespaar nooit op de fundering van jouw loods, want een hoogwaardige fundering vormt de basis voor de rest van het gebouw. De stevigheid van de basis daalt aanzienlijk zonder degelijke en sterke vloerconstructie. Je hebt diverse opties voor de fundering van jouw loods. Zo kun je deze laten onderheien met palen, kiezen voor stelconplaten, chemische ankers of plaatselijke funderingsblokken. Welke oplossing het best past bij jouw situatie is onder andere afhankelijk van het ontwerp en de ondergrond waarop je wilt bouwen. Ook het materiaal van de loods vormt een belangrijke factor. Met koudgevormd staal kun je bijvoorbeeld kiezen voor een minder zware fundering.

Heb je isolatie nodig?

Isolatie is voor sommige activiteiten een vereiste. Wanneer je de loods moet verwarmen is het noodzakelijk om rekening te houden met goede isolatie. De isolatiewaarden van de bedrijfshal worden afgestemd op de gebruiksfunctie van het gebouw. Hiervoor gelden specifieke eisen die zijn gekoppeld aan het gebruik van de loods. Isolatie zorgt er niet alleen voor dat de warmte binnenblijft, maar ook dat de kou buiten blijft. Isolatie brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Er zijn enkele goedkopere alternatieven zoals een anti-condensatielaag in het dak. Dit is eventueel een oplossing als je de loods gebruikt om waardevolle goederen in op te slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *