Categorieën
Geen categorie

Tips om bloemen langer mee te laten gaan

Elke gelegenheid verdient een boeket bloemen om je op te vrolijken. De prachtige boeketten zijn niet eeuwig houdbaar. Er zijn echter enkele tips die je kunt gebruiken om de levensduur van je bloemen te verlengen. Vandaag helpt een bloemenwinkel Molenaarsgraaf expert je om de bloemen langer mee te laten gaan.

Verzorgingstips voor bloemen, snijd de stengels

De meeste mensen vergeten de stelen af ​​te knippen als ze bloemen ontvangen. Je kunt een schaar gebruiken om de stengel een centimeter af te knippen in een hoek van 45 graden. Zo kunnen de stelen meer water opnemen naarmate het oppervlak groter is en staan ​​ze niet plat op de vaasbodem. Houd er rekening mee dat u de stelen eens in de paar dagen opnieuw moet snoeien.

Verwijder de juiste bladeren

Pluk alle bladeren die onder de waterlijn zitten. Als je een bloemenzaak in Molenaarsgraaf bezoekt, zie je hoe bloemen eruitzien in de bloemenvazen. Het verwijderen van bladeren voorkomt de groei van bacteriën. Bloemen zoals rozen hebben beschermblaadjes die je ook kunt verwijderen om de bloem te laten openen. Nadat je de bloemen hebt gesnoeid, controleer je ze om de paar dagen om dode of losse bladeren te verwijderen om bacteriële rotting te voorkomen.

Geef het verstandig water

Pak een schone vaas en zet water op kamertemperatuur en voeg dan wat bloemenvoeding toe. Zorg ervoor dat de voeding goed gemengd is en dat het water niet te geconcentreerd of verdund is. Vergeet ook niet om de twee à drie dagen het water te verversen en bloemenvoeding toe te voegen.

Houd bloemen uit de buurt van direct zonlicht, fruit en hitte

Kamer- en koele temperaturen zijn perfect voor je bloemen. Plaats ze niet naast voorwerpen die warmte afgeven, ventilatieopeningen of plafondventilatoren. Hierdoor zullen ze snel uitdrogen. Fruit is ook gevaarlijk voor je bloemen omdat ze ethyleengas afgeven dat je verse bloemen snel doodt. Kom langs bij een bloemist in Molenaarsgraaf voor een mooie bos bloemen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *