Categorieën
Geen categorie

Vragen om te stellen aan je kraamverzorgende tijdens je eerste gesprek

Kraamzorg is een essentiële dienst die nieuwe moeders helpt om volledig te herstellen na de bevalling. Deze diensten worden gezien als uiterst cruciaal voor de gezondheid van de moeder en de baby en als zodanig worden ze sterk aanbevolen. Wel wil je natuurlijk van te voren weten of de door jou gekozen thuiszorg Roosendaal een goede service biedt. Hier zijn een paar vragen die je tijdens jouw eerste ontmoeting kunt stellen om er zeker van te zijn dat de professional inderdaad te vertrouwen is en goed werk verricht.

Freelancer of bedrijf?

Er zijn kraamzorgaanbieders die alleen werken als freelancer, terwijl anderen voor een bedrijf werken. Het is raadzaam om samen te werken met iemand die voor een bedrijf werkt. De kraamzorgspecialisten in dienstverband zijn namelijk al voor jou gescreend. Ten tweede, als je problemen hebt met je kraamhulp, kun je altijd het bureau bellen en meteen een vervangende kraamhulp krijgen.

Wat is de beschikbaarheid?

Doorgaans zal een kraamverzorgende tussen de 7 en 10 dagen na de geboorte van jouw baby bij je zijn. Maar soms heb je daarna het gevoel dat je extra hulp nodig hebt. Zorg ervoor, als je kiest voor een freelance kraamhulp, dat je vooraf weet of jouw ZZP zorg professional daar inderdaad voor open staat. Als dat zo is, vraag dan ook door hoe de planning er precies uitziet, zodat je verzekert bent van kraamzorg na de bevalling. 

Hoe ervaren is de kraamhulp?

Er is niets mis met werken met een mantelzorger die net begint. Maar de meeste nieuwe moeders zullen veel meer rust hebben als ze weten dat de verzorger dit al een tijdje doet. Dit zou betekenen dat de ZZP professional het allemaal al vaker heeft gedaan en al veel heeft geleerd waar jij en je baby iets aan hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *