Categorie├źn
Geen categorie

Waar op te letten bij het kopen van breigaren

Als je een beginnende breister bent, dan heb je veel garens nodig. Garens vormen tenslotte de kern van het breien en ze kunnen je helpen om veel mooie creaties te maken. Het jammere is echter dat veel mensen de neiging hebben om aan te nemen dat alle garens hetzelfde zijn. Dit zijn ze niet en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Breigaren kopen kan een leuke activiteit zijn als je op de volgende dingen let:

Het gewicht of de dikte

De dikte van het garen is vaak een van de belangrijkste dingen. Dit komt omdat het bepaalt welk type kruisstuk je gaat gebruiken. In de meeste gevallen zullen dikkere garens grotere breinaalden vereisen, terwijl dunnere garens dunnere breinaalden nodig hebben. Daarnaast bepaalt de dikte van het garen de dikte van het eindresultaat. Denk je er bijvoorbeeld aan om voor de winter grote en zware truien te breien, dan zijn dikke garens uitstekend. Maar als je alleen een leuk mutsje voor je baby wilt maken, is het gebruik van een dunne garen meer aan te raden.

Het materiaal

Er is een grote verscheidenheid aan materialen die worden gebruikt voor het maken van deze garens. Katoen is veruit een van de meest gebruikte materialen en met een goede reden. Het is veelzijdig, gebruiksvriendelijk en gaat lang mee. Maar als je op zoek bent naar wat luxere modestoffen, dan kun je overwegen om voor garens van wol te gaan. Ze geven je die verbazingwekkende hoge kwaliteit in het eindresultaat.

De kleuren

Ten slotte moet je ook kijken naar de kleuren van de garens die je gaat kopen. Net zoals bij stoffen kopen, moet je bij het uitkiezen van je garen het eindresultaat in gedachten houden. Denk je in welke kleur sjaal het beste samengaat met welke kleur wanten. Gebruik je creativiteit en maak combinaties die qua kleur mooi samen gedragen kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *